Het slopen van beton kan een uitdagende klus zijn tijdrovend en behoorlijk specialistisch wij van MAREE betonboringen zijn de betonboorder voor uw klus.

vakkundig snel en zonder enige stof of water vorming kunnen wij de klus klaren, duidelijke afspraken en binnen 24 uur antwoord daar staan wij van MAREE voor. is het voor het zagen van een muur of een deur sparing zagen een gat maken voor uw kattenluik niks is te gek wij hebben het vaak allemaal al eens gedaan en hebben de nodige ervaring u goed te informeren en de klus zo zonder problemen uit te voeren. 

 

ik verwijs u graag door naar onze contact pagina en voor een impressie naar de Projecten pagina 

 

Betonvloer slopen

 

Het verwijderen van een cement of betonvloer is een pittige klus. Niet alleen is hier professioneel gereedschap voor nodig maar ook fysieke kracht. Op deze pagina leggen wij u uit hoe een gewapende betonvloer wordt gesloopt en wat de kosten hiervan zijn. Maar ook het boren in beton komt ter spraken.


Betonvloer verwijderen

Het verwijderen van een cementvloer of betonvloer kan bijna net zoals het verwijderen van een muur niet handmatig gedaan worden. Voor deze zware werkzaamheden wordt er een sloophamer gebruikt. Door het slaan van de sloophamer zal het beton poreus worden en langzaam afbreken zodat het puin verwijdert kan worden.

Het wapeningsstaal wat in de meeste gevallen in het beton zit gegoten wordt met een slijptol door geslepen en verwijderd. Omdat er ook veel stof vrij kan komen kan beton slopen met water een goed optie wezen.

Door het water kan het stof niet de lucht in dwarrelen en blijft de ruimte aardig stofvrij.

Omdat het slopen van een betonplaat veel lawaai maakt is het verstandig de mensen in de omgeving zoals de buren van te voren even in te lichten. De meest voorkomende betonvloeren die in een bestaande woning gesloopt moeten worden zijn:

  • In de badkamer
  • In de woonkamer
  • De garage of schuur

Kosten betonvloer slopen

De kosten van het verwijderen van een betonen vloer zijn geheel afhankelijk van de dikte van de betonen vloerplaat . Hoe dikker de vloer is hoe meer werk en puin hier af zal komen. Om een prijs te kunnen maken voor het slopen van een cementvloer moet er van te voren berekend worden hoeveel puin en hoe groot de puincontainer moet zijn. De gemiddelde kosten voor het slopen van een betonvloer worden per m2 berekend, inclusief het afvoeren van het puin. Ga er van uit dat de prijzen tussen de € 10,- en € 15,- per m2 zullen liggen inclusief de puincontainer en de BTW.

Het is voor ons dan ook niet haalbaar om u zonder informatie een vaste vierkante meter prijs te noemen. Elke betonvloer is anders wat betreft afmetingen en dikte maar het is ook belangrijk om te weten of er wapeningsstaal aanwezig is en het materiaal van het beton dat gebruikt is. U kunt natuurlijk een vrijblijvende offerte aanvragen. Aan de hand van de informatie die u ons vertrekt, krijgt u van ons een voordelige offerte terug.

 

Waarom een betonen vloer verwijderen?

In de meeste gevallen worden funderingen of betonen vloeren verwijdert om zo ruimte te creëren voor onder andere:

  • Nieuwe indeling huis of pand te maken
  • Leidingwerk aan te leggen
  • Betonrot te verwijderen
  • Funderingsherstel
  • Balkon slopen

Het kan zomaar wezen dat uw uitbouw van uw woning langzaam wegzakt omdat er vroeger geen heipalen zijn geslagen. Dan zal als eerste de betonvloer gesloopt moeten worden voordat er naar de fundering gekeken kan worden om deze te herstellen.

Slijpen in plaats van een sloophamer

Er is ook een mogelijkheid een beton of cement vloer eerst in een blokvorm te slijpen met grote slijpmachines die op water werken. Op deze manier hoeft er nauwelijks een sloophamer bij het sloopwerk aan te pas te komen.

Omdat het zaagblad van de slijpmachine watergekoeld is zal er geen stof opwaaien en worden de ingeslepen betonblokken later door een heftruck verwijdert. De afmetingen van de blokken die geslepen worden kunnen door u zelf bepaald worden.